Мој Воздух (Moj Vozduh)

Мој Воздух (Moj Vozduh) 1.41 for android

Sponsored links
Description :
Дознај што дишеш! Лесно и прегледно види ги информациите за квалитетот на воздухот од сите 17 мерни станици поставени низ цела Македонија. Информирај сè од кој тип е секое мерење, кои се горните граници, кои се загадувачите и што се препорачува во случај на екстремни загадувања.
Достапна на Македонски, Англиски и Албански (во изработка).
Можности:
- Податоци во живо од 17 мерни станици
- Мерења за 6 типа загадувачи
- Совети за намалување на загадувањето и за тоа кој го предизвикува
- Споделување на загадувањето во одбраниот регион
- Следење на локацијата и доставување информации за најблиската станица
Рецензии:
- IT.com.mk апликација на денот: http://it.com.mk/aplikacija-na-denot-znaete-li-shto-dishete-vo-skopje-tetovo-i-bitola/
- Telefoni.mk: http://telefoni.mk/news-8763-Intervju-so-Gorjan-Jovanovski---Aplikacijata-Moj-vozduh-za-pogolema-eko-svest.html
- GSM.mk: http://gsm.mk/moj-vozduh-aplikacija-koja-go-meri-kvalitet-na-vozduhot-vo-makedonija
Веб верзија: http://gorjan.rocks/clients/airquality/
Објаснение за пермисии:
- Пермисијата за читање и запишување се користи исклучиво за зачувување на сликата кога ќе ја искористите опцијата за споделување. Не се читаат никакви кориснички информации, едноставно описот што го дава Google Play е доста непрецизен.
Мерни станици:
- Центар
- Карпош
- Лисиче
- Гази Баба
- Ректорат
- Миладиновци
- Мршевци
- Битола 1
- Битола 2
- Кичево
- Лазарополе
- Тетово
- Велес 1
- Велес 2
- Кочани
- Кавадарци
- Куманово
Типови на мерења:
- PM 10
- PM 2.5
- CO
- NO₂
- O₃
- SO₂
Информациите се освежуваат секој саат и се превземаат од страната „Квалитет на Воздух“ на Министерството за Животна Средина и Просторно Планирање како дел од програмата Отворени Податоци објавени на: http://www.otvorenipodatoci.gov.mk.

Download Мој Воздух (Moj Vozduh) - Version: 1.41

Мој Воздух (Moj Vozduh)
Process Мој Воздух (Moj Vozduh) 1.41 download page
Size: 4.38MB
Requires: Android 3.0 or higher


Sponsored links

You May Also Like

YMCA of South Hampton Roads 8.3.0

Search exercise schedules, get new program information, see sports field closings and more!The app

Free Size: 3.83MB

Vitality Today 5.9

Vitality Today is with you every step of your wellness journey. Keep track of your progress on the

Free Size: 22.55MB

Fitness & Bodybuilding 1.5.4

This app will allow you to achieve great results, within a short period of time. In addition,

Free Size: 24.53MB

QuitNow! Quit smoking 5.60.2

QuitNow! is a community of over two million wonderful people who have managed to quit smoking

Free Size: 18.65MB

GPC Mobile 10.0

GPC Mobile is a simple and convenient application for GPC Pharmacy Chain customers. It does not

Free Size: 5.76MB

Frankfurt Airport Noise Widget 1.5

Anwälte der Gemeinnützigen Umwelthaus GmbH haben uns am 5.9.2012 eine Abmahnung wegen dieser App

Free Size: 607.5KB

Adonis Golden Ratio Fitness 0.1

Welcome to my Adonis Golden Ratio review…Firstly I just wanted to point out what the “Adonis

Free Size: 591.16KB

iCare Hearing Test 3.3.3

iCare Hearing Test could check your ear's hearing and age with diff frequencies, and it could check

Free Size: 11.9MB

Эхолоты Практик 7 2.1.5

Для использования приложения необходимо устройство

Free Size: 24.57MB

Beauty & Health Horoscope 2017 2.3.8.2

Get a daily horoscope based on your zodiac sign. Learn about yourself and get guidance for your

Free Size: 4.74MB